Art gallery Forum
Начало | За нас | Събития | Галерия | Контакти
 

 

Жорж Папазов

Georges Papazoff

 


Галерия Форум, София представя

Жорж Папазов (1894-1972)

Колекция от емблематични творби

12 ноември 2018 – 12 декември 2018

Откриване: 12 ноември 2018 от 18.00 часа


"Художникът живее чрез образи, с които редом с действителността – създава един друг свят, също тъй голям и тайнствен, също и реален и безкраен, както нашата Вселена. Между мечтата и действителността, между безкрайното и крайното съществува един въображаем Свят ... Изкуството изразява винаги едни и същи неща: Живота, Любовта и Непознатото. В моето собствено изкуство няма никакви правила. Всичко, което правя, е резултат от свободата."

Жорж Папазов
Изложбата

С гордост и вълнение искаме да Ви поканим на изложба, която сама по себе си е абсолютен връх в 20 годишната история на галерия ФОРУМ, а именно: ЖОРЖ ПАПАЗОВ (1894-1972) - колекция от емблематични творби. В експозицията ще покажем 15 картини, изпълнени с маслени бои, обхващащи всички периоди на великия художник. Голяма част от тях са били притежание на реномирани чуждестранни колекции и са участвали в редица международни изложби. Някои от творбите са били част от колекцията на Petit Palais Женева и са монографирани в каталозите на художника.

За екипа на галерията е огромно щастие да можем да представим колекция от произведения на категорично един от най-известните български художници, прославили България с таланта си.

Цялата статия можете да прочетете тук

Галеристите Спартак и Ваня Атанасови: Представяме 14 творби на Жорж Папазов, в Националната галерия има 7

Името на Жорж Папазов е широко известно, но малцина са българите които могат да кажат повече от това, че са го чували. А художникът е считан за един от основоположниците на сюрреализма в Европа.

Тази вечер в 18 часа софийската галерия "Форум" на бул. "Васил Левски" 93 А, ще представи 14 творби на художника, събрани от частни колекции. Рядка възможност, като се има предвид, че в Националната художествена галерия има 7 негови творби.

Галеристите от "Форум" - майка и син Ваня и Спартак Атанасови, считат изложбата за знаменателна и по отношение на 20-годишната си дейност, тъй като тя започнала с името на Жорж Папазов.

Цялата статия можете да прочетете тук